3 gode råd til dig, som gerne vil lave mere mad

Er du også vild med at spise, men knapt så vild med at lave mad? Så findes der heldigvis mange smarte tiltag, du kan gøre for at blive mere motiveret til at kokkerere. For måske skal der bare en lille finjustering til, for at du bliver bidt af kogekunsten.

De fleste er enige om, at god mad er én af tilværelsens store fornøjelser. Men hvordan bliver det så lige fornøjeligt at lave maden? Her får du 3 simple tips til, hvordan du kan blive mere motiveret til at svinge køkkenknive og grydeskeer.

1. Få en måltidskasse

At bestille en måltidskasse er som regel et rigtig godt første step, hvis du gerne vil lave mere mad i hverdagen. Her bliver det nemlig utrolig meget nemmere og hurtigere at komme i gang. Du har allerede råvarerne lige ved hånden, og som regel følger der også op til flere opskrifter med.

På den måde bliver du ført let og elegant fra A til Z, når du stiller maden på bordet, og du lærer også at lave mange nye retter. Samtidig får du frigivet tid til madlavningen, fordi du ikke skal bruge tiden til at handle ind og bryde hovedet med, hvad middagen skal stå på i dag.

2. Gør det til en sanseoplevelse

Der er mange gode grunde til at blive ellevild med at lave mad. Ikke mindst er det en fantastisk sanseoplevelse – hvis du altså tillader dig selv at være fuldt tilstede og sanse oplevelsen. Du kan med fordel gøre madlavningen til lidt af en meditation.

Og hvordan gør man så det? Jo, sæt noget god musik på, så øregangene bliver forkælet. Nyd synet af grøntsagernes dynamiske farver – lige fra det orange til det grønne, gule og lilla. Brug velduftende krydderier og smag til undervejs.

Faktisk kan alle dine sanser blive stimuleret under madlavningen. Tillad dig selv at være fuldt tilstede, se, dufte, føle og smage. På den måde bliver madlavningen en både fornøjelig og afslappende stund i løbet af dagen, og faktisk kan du blive helt afhængig af aktiviteten.

3. Lav mad til nogen

Det er ikke nogen nyhed, at det kan virke motiverende at lave mad til flere end bare dig selv. Hvis du bor alene, kan du med fordel invitere nogen forbi til en skøn middag i ny og næ. Måske kan du ovenikøbet lave en ugentlig madklub eller noget lignende.

Det kan også udgøre en meget romantisk date at kokkerere en middag til nogen, du kan lide. Når der er hældt rødvin i glassene, og stearinlysene er tændt, er stemningen som regel helt i top. Måske leder samværet ovenikøbet fra spisestuen ind i soveværelset…

Der er selvfølgelig også andre måder at få stillet sit sanselige behov på, og der findes thai massage Amager og alle andre steder i byen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *