Skagenfood

Skagenfood måltidskasse


Skagenfood har hjemme på havnen i Strandby med udsigt til fiskekutterne og tæt på de samarbejdspartnere, der dagligt hjælper firmaet med at forarbejde størstedelen af deres friske fisk. Skagenfood blev i 2001 stablet på benene af ægteparret Peter Bagge-Nielsen og Betina Kühn, og i dag har de intet mindre end 20.000 abonnenter, der nyder godt af deres måltidskasser, der bliver leveret direkte til deres hoveddør.

Måltidskasser med det bedste fra havet og mere til

Skagenfood sætter en ære i at levere mad af høj kvalitet til deres kunder, og deres vision er gode

madoplevelser baseret på friske råvarer. Skagenfood specialiserer sig i fiskeretter og sørger altid for, at deres kunder kan nyde godt af et varieret udvalg af sæsonens friske fisk.

Ægteparret har altid selv holdt af fisk, men oplevede, at det var svært at vælge imellem et tilstrækkeligt stort udvalg af friske arter — og det ville de lave om på. Udover fisk indeholder en Skagenfood måltidskasse ofte også frugt og grønt, ost og kød.

De forskellige måltidskasser

Hos Skagenfood er der hele ni forskellige måltidskasser, du kan vælge imellem.

SkagenKassen

Med SkagenKassen kan du se frem til to fiskeretter med tilhørende råvarer. Retterne tager ca. 30 minutter at tilberede, og alt i kassen, inklusiv frugt og grønt, er 100% økologisk.

GoGreen Kassen

GoGreen Kassen er for dig, der ønsker et lækkert og velsmagende måltid, men samtidigt gerne vil mindske dit CO2-aftryk. Her får du 100% økologiske ingredienser til nogle lækre, grønne måltider, hvor menuen én af dagene vil stå på en kødfri ret. Kassen kan tilpasses til 1, 2, 3 eller 4 personer. Det kød, du finder i GoGreen Kassen kommer primært fra danske dyr med et lavt CO2-aftryk som eksempelvis fjerkræ og grise. Da oksekød har et højt CO2-aftryk vil det kun sjældent være at finde i denne kasse. Retterne kan tilberedes på mindre end 30 minutter, og grøntsagerne er årstidernes bedste og altid økologiske.

PescetarKassen

PescetarKassen er oplagt for alle, der ikke ønsker at spise andre former for kød end fisk. PescetarKassen kan fås til alt fra 1 til 4 personer og indeholder 2 fiskeretter og 1 grøn vegetarret. Tilberedningen tager omkring 30 minutter, og kassens friske fisk er primært fanget i danske farvande. De tilhørende grøntsager er økologiske, og det samme gælder for kolonial- og mejeriprodukterne.

LynKassen

LynKassen er, som navnet antyder, oplagt til dig, der har travlt i hverdagen og ønsker at kunne stable et lækkert, velsmagende og sundt måltid på benene relativt hurtigt. Retterne i LynKassen tager ikke mere end 20-30 minutter at tilberede, og de indeholder mad til 3 retter med fisk, kød og fjerkræ. Alle kolonial- og mejeriprodukter samt grøntsager er økologiske og kødet er dansk, økologisk eller friland.

Familie X-Lyn Kassen

Familie X-Lyn Kassen er det oplagte valg til den travle børnefamilie, hvor måltiderne gerne må være hurtigt færdige. Kassen indeholder 3 retter, hvoraf 2 er færdiglavede heat-måltider til de voksne. De indeholder kød eller fjerkræ og skal blot varmes op, mens tilbehøret bestående af kartofler, ris eller lignende, skal tilberedes.

Heat-retterne tager blot 15 minutter at tilberede og kan både bestå af klassiske danske retter såvel som indiske og mexikanske retter. Herudover medfølger et børnevenligt måltid med fisk, som skal tilberedes som de sædvanlige retter og som kan være færdigt på 15-30 minutter.

Heat & Cook Kassen

Med Heat & Cook kassen får du både måltider, som er færdiglavede og blot skal varmes op og dem, du selv skal tilberede. Med kassen får du råvarer til 2-3 måltider med fisk, kød og fjerkræ, som du selv tilbereder på 15-3 minutter. Herudover får du et heat-måltid til 1 dag, som består af en økologisk færdigret, som tager 15 minutter at tilberede. Du kan vælge imellem 3 eller 4 middage til 2, 3 eller 4 personer.

FavoritKassen

FavoritKassen byder på 3 forskellige måltider med fisk, kød og fjerkræ. De tager hver især omkring 30 minutter at forberede, og som tilbehøret får du en masse lækre grøntsager. I kassen finder du 150 gram fisk, kød eller fjerkræ pr. person, og alle råvarerne er danske, økologiske eller fra friland.

FredagsFisk Kassen

FredagsFisk Kassen byder på 1 måltid med fisk. Måltidet tager ca. 30 minutter at tilberede, og indeholder 150 gram fisk pr. person samt en masse lækre grøntsager. FredagsFisk Kassen indeholder både sæsonens almindelige fisk og de lidt dyrere og mere luksuriøse versioner.

KlarParatKassen

Den sidste Skagenfood måltidskasse, du kan vælge, hedder KlarParatKassen. Her får du en færdigret med fisk, som du skal varme op. Det er både hurtigt, nemt og velsmagende. Menuen skifter hver uge, og du kan holde dig opdateret om de kommende ugers menuer på deres hjemmeside. Fælles for alle menuerne er den gode smag og de friske råvarer. KlarParatKassen kan fås til alt fra 2 til 4 personer.

Levering og fragtfri ekstravarer

Hos Skagenfood abonnerer du som kunde på en fast levering. Du bestemmer helt selv, hvor ofte, du vil have måltidskasserne leveret til din hoveddør. Du kan vælge hver uge, hver anden uge eller hver 4. uge.

Ved siden af de komplette måltidskasser, du kan købe hos Skagenfood, kan du også købe forskellige ekstravarer. De bliver leveret sammen med måltidskassen helt uden ekstra leveringsomkostninger. De ekstra varer kan for eksempel bestå af varmrøget laks, stenbiderrogn eller fiskefrikadeller.

Ved SkagenKassen har du desuden mulighed for at købe et Heat-måltid oveni. Ved køb af LynKassen, Familie X-Lyn, Heat & Cook og FavoritKassen har du desuden mulighed for at supplere med en ekstra frugtpakke bestående af en masse lækre, økologiske håndfrugter. Frugtpakkerne fås både til 2 personer bestående af 10 stykker frugt og til 4 personer bestående af 20 stykker.

Hvor frisk er fisken?

En stor del af den fisk, Skagenfood indkøber, er fanget af kuttere, der højst bruger 2 dage på havet, så fisken er friskere, når den når ud på middagsbordet. Skagenfood ønsker primært at støtte fiskefangst i danske farvande. Modtager du en måltidskasse med fisk i om torsdagen, vil den ofte være fanget 2-4 dage forinden, men kan være fanget onsdag morgen.

I forbindelse med dårligt vejr kan visse arter være indkøbt fredagen inden leveringen. I nogle perioder kan

det, blandt andet på grund af vejret, være svært at få fisk i flere dage. I disse tilfælde indkøber de også fisk fra Norge og Island. Du vil altid kunne spore, hvor din fisk er fra, ved hjælp af indstik i fiskepakkerne og Skagenfoods hjemmeside.

Fisken fileteres mens den er frisk, hvorefter den pakkes og sendes afsted til kunden. Opbevaringen under transporten foregår ved de rigtige temperaturer som ligger på 0-2 grader. Den specialudviklede emballage med is sørger for, at fisken holder sig frisk i pakken. Du behøver derfor ikke at tilberede fisken samme dag, som du modtager den.

Har du allerede andre planer for aftensmaden kan du stille kassen med fisken i køleskabet, så længe du sørger for, at der er is i kassen.

Fordelene ved at købe dine måltider hos Skagenfood

Der er mange gode grunde til at investere i en Skagenfood måltidskasse. Herunder kan du få et indblik i fordelene:

  • Skagenfood undgår for så vidt muligt unødvendige mellemmænd, hvilket sammen med den direkte levering af maden til din hoveddør gør processen kortere og sikrer friskere råvarer.
  • Med en måltidskasse fra Skagenfood slipper du for at skulle bruge tid og kræfter på at handle ind og slæbe på tunge indkøbsposer. Maden bliver leveret direkte til døren, og med følger en opskrift på dagens ret, som du også modtager på mail. Brug den tid, du før brugte på indkøb, på din familie eller på en hobby.
  • Du slipper for at skulle tænke kreativt og finde på nye retter. Her er opskrifterne udarbejdet for dig, og du får sund og varieret mad hele ugen — som ovenikøbet smager godt.
  • Skagenfood leverer kun frisk fisk og kød af høj kvalitet til deres kunder.
  • Størstedelen af fiskene fileteres i hånden fremfor af en maskine, hvilket giver et bedre resultat, både i form af konsistens og smag.
  • Alle fileter viderebearbejdes, så du kan nyde en lækker fisk helt uden ben.
  • Som en del af deres gode kundeservice tilbyder Skagenfood at tage flamingokasserne, som måltiderne bliver leveret i, retur.

MSC certificeret fisk

Størstedelen af de fisk, Skagenfood indkøber og leverer til deres kunder, er MSC certificeret. MSC certifikatet garanterer skånsomt og bæredygtigt fiskeri og har til formål at fremme en bæredygtig fiskebestandel, at fiskefangsten er effektiv og ikke belaster økosystemet eller miljøet i havet.

Bæredygtigt fiskeri

Skagenfood har et ønske om at støtte bæredygtig fiskefangst uden at gå på kompromis med velsmagen og kvaliteten. Af denne årsag køber firmaet i høj grad fisk, der er blevet fanget i Skagerak og Nordsøen. Når det kommer til typer af fiskekuttere, har Skagenfood også præferencer.

De foretrækker nemlig fisk, der er blevet fanget af mindre trawlkuttere, snurrevodskuttere og kuttere, der fanger med line. Størstedelen af de fisk, Skagenfood indkøber til deres kunder, er købt på auktionen i Strandby, der er nabo til Skagenfood. Fiskekutterne i området er aktive bidragere til bæredygtig fiskefangst, og der bliver levet op til kravene fra EU.

Andre mærkesager

Skagenfood holder sig fra at købe ål, sværdfisk, pangasius, blåfinnet tun, pighaj og storøjet tun, da disse fiskearter er truede. Modtager du en Skagenfood måltidskasse med tun er det enten gulfinnet tun eller albacore tun. Desuden benytter Skagenfood papir og pap, der er produceret af FSC certificerede skove. Herudover bruger de genbrugspapir eller materiale, der er biologisk nedbrydeligt.