Aarstiderne

Aarstiderne måltidskasse


Har du længe gået og leget med tanken om at prøve måltidskassekonceptet af? Du er måske træt af at stå finde på nye aftensmadsideer hver dag eller være nødsaget til at besøge supermarkedet med trætte og sultne unger på slæb?

I så fald kan løsningen være en Aarstiderne måltidskasse. Især hvis mad leveret til døren, økologiske varer og skræddersyede opskrifter lyder som noget for dig. Herunder får du et bredere kendskab til Aarstiderne og deres koncept, så du kan blive klogere på om denne måltidskasse falder ind i dine præferencer.

Hvem er Aarstiderne?

Aarstidernes historie starter i 1996, da godsejer og landmand Thomas Harttung åbner foreningen Barritskov Grøntsagahave. Året efter åbner den danske kok Søren Ejlersen Urte-Kompagniet med inspiration fra Harttung. De to grøntsagshave-ejere bliver dog hurtigt enige om at slå sig sammen, så de kan løse deres udfordringer i fælleskab. Det fører til, at Aarstiderne A/S for første gang ser dagens lys d. 1. januar 1999.

Efter opstart i 1999 får virksomheden hurtigt vind i sejlene. Foruden grøntsager kommer kød, fisk, kolonialvarer og frugtkasser til. Flere medarbejdere bliver ansat. Udbuddet af kasser stiger. Og i 2003 vælger man så at introducerer konceptet måltidskasser. Gennem årene udvikler måltidskasserne sig, og der kommer et større og større udbud. Og i dag er Aarstiderne nok den mest kendte måltidskasseleverandør. Så fra at starte op som en lille grøntsags køkkenhave til at blive en kæmpe virksomhed, der i 2016 leverede tæt på 9.000.000 måltider, må man sandelig side, at de har formået at leve op til deres potentiale.

Hvad står Aarstiderne for?

Aarstiderne er meget bevidste omkring deres grundlag og værdier. Med værdier såsom kvalitet, kreativitet, gennemsigtighed og økologi, så har de da formået at appellere til den en stor del af befolkningen. Deres mission er at skabe en tæt forbindelse mellem dyrkning af jorden og måltiderne serveret ved middagsbordet.

Især økologi er omdrejningspunkter for virksomheden. De ynder kun at bruge rene og naturlige råvarer fri for kemiske sprøjtemidler, pesticidrester, smagsforstærkere, syntetiske sødestoffer og en stor del af E-numrene. Du kan vide dig sikker på, at Aarstidernes råvarer er økologiske, da de både har fået det danske ø-mærke og det europæiske økologimærke. Det betyder, at Fødevareministeriet én gang om året tjekker op på, om indholdet i deres kasser lever op til de forskellige danske og EU-regler omkring økologi.

Også miljøet spiller en vigtig rolle hos Aarstidernes dyrkning og udvikling af råvarer og måltidskasser. De prøver hele tiden at forbedre deres CO2-regnskab. Siden 2006 har de fx ført kontrol med deres CO2-udledning, fra grøntsagerne forlader avleren, til de lander ved hoveddøren. De laver også klimaberegning på deres måltidskasser og retter og forsøger så vidt muligt at undgå madspild.

Aarstidernes måltidskasser

Årstiderne har mange forskellige måltidskasser. I 2003, da måltidskassekonceptet blev præsenteret, havde det blot én, nemlig Singlekassen. I dag har de 14 hverdags måltidskasser og 3 weekendkasser. Der er altså rig mulighed for at få sine ønsker og behov opfyldt. Hvad enten man er vegetar, prøver at tabe sig eller skal fodre hele familien. Her får du et overblik over Aarstidernes måltidskasser:

Til hverdage:

 • 10 minutters kassen
 • BørnefamilieKassen
 • Den Veganske Måltidskasse
 • FlexitarKassen
 • KvikKassen
 • Kvik Vegetar
 • Livretter
 • LowCarbKassen
 • Sensekassen
 • VegetarKassen
 • VerdensKassen

Til weekenderne:

 • BrunchKassen
 • Børnefamilie Weekend
 • Vegetar Weekend

Udvalget spænder altså vidt og bredt. Derudover er det muligt at vælge, hvor mange personer kassen skal være til. Her kan du vælge mellem alt fra én til fem personer. I hverdagene kan du også vælge, hvor mange dage du vil have mad til. Her kan du vælge mellem 3,4 eller 5 dage afhængig af måltidskassen.

Hvad koster en måltidskasse fra Aarstiderne?

Er du nysgerrig på priserne? Måske har du altid tænkt at disse måltidskasser er alt for dyre til dig? For nogle mennesker ligger kasserne selvfølgelig i den dyre ende af prisskalaen, men her er det også værd at overveje, hvad det er, du får med. Den billigste måltidskasse i hverdagen forbeholdt aftensmad er KvikKassen. Prisen for denne ligger ca. fra 267 kr. og opefter afhængig af antal personer og dage. I den anden ende finder du fx Slank Morgen 24/7, hvis pris ligger på omkring 782 kr. og opefter. 

Der findes altså kasser til forskellige budgettet. Og som nævnt skal du overveje, hvad det er du får med. Fx er alt indhold økologisk, og økologi kan også være dyrt at købe i supermarkederne. Ligeledes er der mange, som kommer til at købe alle mulige unødvendige ting i supermarkedet, og de penge sparer du ved at få maden leveret til døren, hvorfor besøgene i supermarkederne automatisk skærpes.

Fordele ved Aarstidernes måltidskasser

Fordelene ved Årstidernes måltidkasser er mange. Og hvis du allerede har prøvet konceptet, vil du vide, hvor meget disse fordele betyder i hverdagen. Er du helt grøn på måltidskasse området, så får du her et overblik over de fordele, der er forbundet med det:

 • Fri levering og levering lige til døren
 • Du sparer tid i hverdagen – undgå at spendere ulvetimen i supermarkedet eller bruge din dyrebare fritid på at stå foran kølemontren, mens du vrider hovedet for ideer.
 • Du sparer muligvis penge – Det er dog ikke tilfældet for alle. Det kommer an på, hvor meget dit madbudget var på før. Men for nogle kan der være penge at hente, da de på måde ikke kommer til at købe alt muligt unødvendigt, når de alligevel er ude og handle.
 • Du kan afprøve nye madkonceptet – måske du længe har haft lyst til at spise vegetarisk, skære ned på kulhydraterne eller afprøve mere eksotisk mad. Aarstidernes måltidskasser giver dig mulighed for at prøve forskellige ting af, og du kan skifte til en ny kasse hver uge.
 • Alle varer er økologiske og kemifrie
 • De har fokus på sund og nærende husmandskost
 • Udvalget af grøntsager er stort – du kommer helt sikkert til at afprøve nye grøntsager, måske endda grøntsager du ikke engang vidste fandtes, med en Aarstiderne måltidskasse.

Køb en måltidskasse i dag – meld dig fra i næste uge

Lyder en Aarstiderne måltidskasse som noget for dig, så kan allerede gå ind i dag og bestille en til næste uge. Bliver du forfalden til konceptet, som de fleste ender med at gøre, skal du ikke gøre noget blot modtage en ny kasse hver uge. Men er det ikke noget for dig, har du altid den mulighed fra at melde dig fra når som helst. Du skal blot huske at gøre det 1-2 dage før din næste levering.

Det kan også være, at din første kasse ikke lige faldt i din smag. Så har du ligeledes mulighed for at bytte kassen ud med en anden. Her skal du blot gå ind og ændre i dit abonnement, og så vil du næste uge modtage en ny måltidskasse. Hvis du bare har lyst til at afprøve en ny kasse for en enkelt uge, kan du også det. Her skal du gå ind og finde den kasse det drejer sig om, lægge kassen i kurven og sørge for at vælge ”enkelt køb”. Fleksibiliteten er altså stor hos Aarstiderne, og du kan sammensætte og vælge til og fra, som det passer dig.
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]